Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Devlet üniversiteleri de kendilerini tanıtmalı

Devlet üniversiteleri de kendilerini tanıtmalı

Vakıf üniversitelerinin sayılarının giderek artması, reklam ve tanıtıma ağırlık vermeleri, devlet üniversitelerini neredeyse “üvey evlat” konumuna itti. Devlet üniversitelerinin adı neredeyse hiçbir yerde anılmıyor. Birkaç devlet üniversitesi dışında adına rastlanan fazla resmi üniversite yok.
Devlet üniversiteleri niçin tanıtıma önem vermiyorlar. Bunu anlamak zor.
O kadar halkla ilişkiler şirketi var. Sanırım bir halkla ilişkiler şirketi ile çalışmak o kadar da pahalı olmasa gerek. Biliyorum devlet üniversitelerinin kaynakları kıt. Hele son 5-6 yıldır daha fazla para sıkıntısı çekiyor olabilirler. Ama yine de isteseler, tanıtım için bir halkla ilişkiler şirketi ile çalışabilirler. Bunun formülü bulunabilir bence.
Ayrıca, bir çok devlet üniversitesinin iletişim fakültesi var. İletişim fakültelerinde de halkla ilişkiler bölümleri mevcut. Hiçbir şey yapamıyorlarsa, bari iletişim fakültelerinin halkla ilişkiler bölümlerinde okuyan öğrencilerinden, öğretim üyelerinden yararlansınlar.
Ayrıca bu çok da olumlu bir iş olur. İletişim fakültelerinin halkla ilişkiler bölümünde okuyan öğrenciler, böylelikle, mezun olmadan iş ve çalışma tecrübesi de edinmiş olurlar. Kim bilir belki de, üniversiteler bünyesinde oluşturulan bu amatör kadrolar, yerleşik ve sürekli olarak çalışmaya devam ederler.
Şu söylenebilir. “Nasıl olsa, öğrencilerin büyük çoğunluğu ucuz olduğu için her sene olduğu gibi yine devlet üniversitelerini tercih edecekler. Ayrıca para harcayıp tanıtım yapmaya ne gerek var. “ Bence bu yaklaşım doğru değil.
Peki vakıf üniversiteleri niçin onca paralarını reklam ve tanıtım için harcıyorlar. Hepsi paralı ama hepsinin ücreti aynı mı? Elbette değil. Çok pahalı olanı da var, hesaplı olanı da. Ama yine de hepsi çok iyi tanıtım yapıyorlar.
Üstelik hepsi de modern ortamlara sahipler. Paralılar, çoğunluğun gidemeyeceği yerler belki ama, rahatlık, güzellik, çekicilik ve elbette eğitim adına ne varsa yapmışlar.
Tam tersine devlet üniversitelerine bu açılardan bakıldığında, tanıtıma çok daha fazla ihtiyaç duydukları görülür. En yüksek puanlarla girilen, hatta deniz manzaralı devlet üniversitelerinin binalarının içini bir görseniz, gideceğiniz varsa da, biraz ekonomik durumunuz idare eder vaziyette ise, vazgeçersiniz.
YÖK yönetimine bu açıdan da büyük görev düşüyor. Devlet üniversiteleri unutulmaya yüz tutmasalar iyi olacak.



Bekir Türkmenoğlu


Kategoriler

- eğitim - öğretmen - üniversite - öğrenci - meslek - sınav - Serbest Kürsü - okul - kpss - lise - başarı - MEB - ösym - dersler - YÖK - ÖSS - Milli Eğitim - İlköğretim - sbs - çocuk - Milli Eğitim Bakanlığı - ortaöğretim - ingilizce kursu - Öğrenci Affı - burs - ders - personel - fakülte - yükseköğretim - lisans - bilgisayar - öğretim - dil - atölye - teknik - Bekir Türkmenoğlu - motivasyon - atama - Biyoloji - edebiyat - doktora - dil kursu - ingilizce kursları - Hüseyin Çelik - tıp - öğretmen atamaları - stres - beslenme - yabancı dil - öğrenme

MollaCami.Com