Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

matematik çalışırken

Bir gün soru çözmemek için izin!

Demek bu gün izin istiyorsun. Gel ne istediğine beraberce bir göz atalım:

Sınava 180 gün var. Hafta içi her gün 8 saat okulun var bu 60 gün ediyor, geriye 120 gün kaldı. Her gün 1 saat yemek molası ile geçiyor. Bu da 180 gün içinde 8 gün ediyor, geriye kaldı 112 gün. Hafta sonları dershaneye geliyor ve 5 saat orada bulunuyorsun bu da eder 11 gün, geriye kaldı 101 gün. Günde ortalama 8 saat uyuyorsun bu da eder 60 gün, geriye kaldı 41 gün. Hafta içi etütlere 3 saat katılıyorsun bu da eder 3 gün, geriye kaldı 38 gün. Her gün yollarda eve gidiş geliş için 2 saatin gidiyor bu da eder 15 gün geriye kaldı 23 gün.


Matematik için ne yapmalıyız derseniz;

Ön hazırlık yaparak derse gir

İyi beslenerek derse gir

Yeni şeyler öğreneceğini düşün ve anlayacağına inan

Tüm gücünle derse odaklan ve öğretmen anlatırken asla yazma, öğretmen bitirdikten sonra yaz.

Anlamadığını derste mutlaka öğretmenine sor ve tartış, farklı bir yöntem düşünüyorsan onu da paylaş.

Eve gittiğinde mutlaka o gün öğrendiklerini yazarak ve çözerek yeniden tekrar et, derste anladığın halde eve gelince unuttuğun,karıştırdığın her ne varsa mutlaka not al ve de onları sonraki derste sor.

İyi bir defter tut, püf noktaları farklı kalemlerle işaretle. İyi bir defterin ders esnasında tutulan defter olduğunu unutma. Derste not tutup eve gelince onları yeniden yazmaya dayalı bir sistemin etkin olmadığını da hatırla!

Öğrenilen konu parçasıyla ilgili ek temel sorular çöz ve test uygula. Arkasından öğrendiğin konuyla ilgili çıkmış sınav sorularını mutlaka çöz.

Yatmadan önce yarınki programını yap. Çabuk unutulan ama mutlaka bilinmesi gerekenleri uyumadan biraz önce tekrarla ve aynı şeyi sabah kalktıktan hemen sonra yap.

İyi bir program, zamanı en iyi bölüştüren bir program olmayıp, kişinin alışkanlıklarını, koşullarını dikkate alan programdır. Her insanın biyo ritmi, dikkat aralığı, yoğunlaşma gücü ve çalışma alışkanlıkları farklıdır. Belki de bütün bunlar dikkate alınmadığı için okullarda ve dershanelerde yapılan çalışma programları işlevsiz oluyor.
Düzenli olarak kitap oku, akşamları ciddi bir kanaldan haberleri izle.

Çok iyi bir kahvaltı yapmadan asla çıkma. “Yapamıyorum!” deme yerine, “yapacağım” de. Aç karnına iki bardak suyu yavaş yavaş iç ve özellikle de soğuk olmamasına dikkat et.

Okulda ders dinlerken “nasıl olsa dershanede” anlarım diyerek dersten uzaklaşma yani okulun işini dershaneye bırakma. Aynı şekilde dershanede de “nasıl olsa özel kursta öğrenirim” diyerek dershane işini özel kursuna bırakma.!

Geçmiş dönemlerde çıkmış OKS ve ÖSS sorularını mutlaka çözmelisiniz.Çünkü bugüne kadar gittiğiniz hiç dershane sorusu ÖSYM nin hazırlamış olduğu bu soruların özgünlüğünü yakalayamamıştır.(bazı soruların tuttuğu bilinsede can alıcı sorular için geçerli değildir)

Akşamları uykunun geldiği kritik anları belirle ve o anlar geldiğinde konumunu değiştir , farklı bir etkinlikte bulun. Örneğin bir arkadaşınla telefon görüşmesi yap. Göreceksin ki uykun kaçacak. Arkasından git dersinin başına otur. Bunu yapabilmek için mutlaka günlük somut planların olmalı.

Her sınav öncesinde aşamalı olarak ulaşılabilir hedefler belirle.Diyelim ki üçüncü sınavda 30 matematik nete ulaşmış isen dördüncü sınavda 35 nete odaklan ve gerçekleşmezse de umutsuzluğa kapılma, hedefinde ısrarcı ol!

Yapacağın her işi görev olarak yapmak yerine onu bir sorumluluk olarak yapmaya çalış, yani yaşam tarzına dönüştür.

üniversitedeyken(4 yıl önce) her zaman bir tane ajandam olurdu.tüm bir yıl boyunca girdiğim dersleri ona yazar yurda geince temize çekerdim.dersi iyi dinlemek kaydıyla bu temize çekme işlemi iyi bir tekrar niteliğinde oldu bana.günde sadece 2 saat ders çalışarak arkadaşlarımada öğrendiklerimi anlatarak matematik bölümde derece yapmıştm...isterseniz olur...


Kategoriler

- eğitim - öğretmen - üniversite - öğrenci - meslek - sınav - Serbest Kürsü - okul - kpss - lise - başarı - MEB - ösym - dersler - YÖK - ÖSS - Milli Eğitim - İlköğretim - sbs - çocuk - Milli Eğitim Bakanlığı - ortaöğretim - ingilizce kursu - Öğrenci Affı - burs - ders - personel - fakülte - yükseköğretim - lisans - bilgisayar - öğretim - dil - atölye - teknik - Bekir Türkmenoğlu - motivasyon - atama - Biyoloji - edebiyat - doktora - dil kursu - ingilizce kursları - Hüseyin Çelik - tıp - öğretmen atamaları - stres - beslenme - yabancı dil - öğrenme

MollaCami.Com